Hvornår kom Esporten til Danmark?

Esport er noget, der har taget danskerne med storm. Mange spiller hver eneste dag – og flere deltager også i de store turneringer i udlandet. Både begyndere og rutinerede kan være med – men er det de helt store turneringer, man går efter, så kræver det naturligvis de sædvanlige 10.000 timers træning.

I 2007 skete noget banebrydende for Esport i Danmark. Her blev Esport Danmark – den danske Esport-organisation – nemlig etableret. I Danmark har vi flere populære Esport begivenheder, og den største finder sted i København hvert år. Copenhagen Games blev afholdt første gang i 2010, og arrangementet havde allerede dengang en rigtig god tilslutning. Copenhagen Games afholdtes de første år i påsken i Øksnehallen i København. I dag afholdes turneringen i stedet i Bella Centret, da det er blevet endnu mere populært. I 2020 er arrangementet dog aflyst på grund af Coronavirus.

I 2014 deltog 1.000 spillere i Copenhagen Games, og der var ikke mindre end 4.000 tilskuere. På baggrund af de få deltagere vurderede man dengang, at Esport ikke var noget for Danmark – men meget har heldigvis ændret sig siden dengang. Den dag i dag er Esport blevet rigtig stort her i landet.

Esport er også for almindelige mennesker

Har man ikke prøvet Esport før, så er det nemt at komme i gang. Man behøver ikke tage til de store turneringer for at komme i gang med at spille. Det kræver blot en god computer og en internetforbindelse – og selvfølgelig også noget godt udstyr. Skal man blive rigtig god til Esport, så skal man selvfølgelig finde sig et favoritspil – og give den et skud. Der skal mange timers træning til, før man bliver god. Sådanne er det ikke bare med fysisk sport – men bestemt også med Esport.

Der venter mange timers sjov og underholdning til alle, der kan lide at konkurrere i computerspil.