Sådan har Esport udviklet sig

Computerspil er ikke, som de altid har været. Der er nemlig sket en rivende udvikling, som har gjort, at computerspil er blevet til en sport, der har fanget rigtig mange menneskers interesse. Computerspil er blevet et globalt fænomen, der tiltrækker både tilskuere og deltagere – det er nemlig blevet muligt at dyrke det på konkurrenceplan. Populariteten har været meget stigende siden år 2000, og noget tyder på, at fremtiden vil blive endnu vildere.

Verden byder på mange Esports-konkurrencer, og de afholdes som oftest nogle rigtig store steder, der er på størrelse med Parken i København. Til de store turneringer er der helt op til 50.000 deltagere, som udelukkende møder op for at kigge på de konkurrerende deltagere. Konkurrencen foregår naturligvis med computerskærm, mus og tastatur, og det er også muligt at følge de store konkurrencer via internettet. Men det giver naturligvis en hel anden oplevelse at følge det på nært hold.

Esporten vokser over hele verden

Esporten har vokseværk, og der sker løbende noget på verdensplan. I USA, Kina og Sydafrika er Esporten blevet en anerkendt sportsgren. Det er dog ikke noget, der er sket i Danmark – endnu.

Det er muligt at konkurrere i mange spil, men det må siges, at Counterstrike er det spil, der er mest populært på Verdensplan. Det er også vigtigt at vide, at det ikke kun er et spil for drenge eller mænd. I 2018 havde Danmark den første Esport-turnering for piger. Der blev her dystret i det populære spil Counterstrike.

Helt tilbage til 1972 blev den første Esport-turnering afholdt, så sporten har som sådan en del år på bagen. Men det er ikke nogen hemmelighed, at det først er de seneste år, at der for alvor er sket noget. Det er spændende at se, hvad fremtiden har at byde på inden for Esport – også i Danmark.